076 - 311 25 78

info@clarab.se

Om oss

Hur det går till

Vanliga frågor

Byggtjänster

Frågor & svar

Är det en krångligt process att skaffa solceller?

Nej! Clarab Bygg & Montage AB sköter allt från montaget till drift av solcellsanläggningen.

Vad kostar det att sätta upp solceller på mitt hus?

Det beror på olika faktorer! Storlek och riktning på taket. Dess lutning. Beräknad årsförbrukning och ampere på huvudsäkring mm. Representant kommer ALLTID ut till kund för en korrekt uträkning och besiktning av tak. Efter det får kunden en korrekt produkt/prisbild och ett fast pris på färdigmonterad solanläggning.

Tjänar jag något på att satsa på solenergi?

Säljaren kommer att göra en kalkyl tillsammans med kunden som visar hur stor besparingen blir på deras solanläggning.

Kommer det bli skatt på solenergi?

Det är en fråga ingen kan svara på i dagens läge. Det vi vet idag är att du får 0,60 kr i skattereduktion + spottpris + ca: 0,05 kr (nätägaren).

Tar det lång tid att sätta upp en solcellsanläggning?

Det beror på storleken/antal byggnader. Men montaget ligger i snitt 1-2 dagar för en normalstor villa. När det gäller markställning så förlängs tiden 1-2 dagar. Hela processen från beställning till driftsättning har i dagens läge legat på mellan 4 – 5 veckor om inga hinder har uppstått.

Vad har jag för garantier att jag får bra varor?

Vår leverantör kraftpojkarna (KP) tillhandahåller oss alltid med kvalitetsprodukter. Kunden har alltid generösa garantier på solanläggningen. Både från Clarab Bygg & Montage AB och KP.

Hur vet jag att jag får rätt material för min solcellsanläggning?

Vår säljare utvärderar vad som skulle passa bäst för kundens behov. Har kunden andra önskemål så löser vi så klart även det.

Får jag något bidrag från staten?

Ja! 20% grön teknik bidrag av den totala kostnaden (vanlig växelriktare inräknad). Vid köp av hybridväxelriktare + batteri och laddstolpe så får man 50% grön teknikbidrag på dessa produkter. Varje ägare av fastigheten har 50000 kr i grön teknikbidrag/år att utnyttja.

Vem vänder jag mig till i framtiden gällande frågor om min anläggning?

Clarab Bygg & Montage AB kommer vara med er under hela resan från start till driftsättning av er solcellsanläggning och därefter.

Intresseanmälan

Fyll i vårt formulär redan idag!

A

Hur går det till?

Läs mer om vår process!

A

Våra lösningar

Se vårt tjänsteutbud

A